Организират фотоконкурс „Ардино – душата на Родопите“

Най-добрите снимки ще бъдат специално подредени в изложба, която ще бъде открита в навечерието на 24 май

Фотоконкурс „Ардино – душата на Родопите“ организира Община Ардино със съдействието на Общинския музей, Обществения съвет за културно наследство, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и военно спортен клуб „LASERWAR Balkans“.
Всеки желаещ може да участва с минимум 1 и максимум 5 авторски снимки, свързани с Ардино – природни и културни забележителности и т.н. Кадрите трябва да са не по-стари от 5 години, да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст, описващ снимката. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 3000 до 5000 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията трябва да е не по-малка от 72 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10MB.
Крайният срок за участие е 30 април  2019 година, а самите снимки трябва да се изпращат на email: fotokonkurs_ardino@abv.bg.
Важно условие е кандидатите в конкурса да посочват имената си, имената на кадрите и местоположението. Компетентно жури ще оцени най-добрите. Награди ще има за победителя и неговите подгласници (второ и трето място) съответно 200, 100 и 80 лева, както и една поощрителна награда от 50 лева в две възрастови групи (до 14 и над 14 години). Най-добрите снимки, ще бъдат специално подредени в изложба, която ще бъде открита в навечерието на 24 май в залата на Общинския музей.
Повече информация можете да намерите в официалния сайт на Община Ардино и на телефон 0887 11 80 99 – Танер Чобанов, уредник в Общински музей-Ардино.
Гюнер ШЮКРИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *