Остър недостиг на питейна вода в Тихомир, от два месеца сме на режим, оплакват се хора от селото

Остър недостиг на питейна вода изпитват в Тихомир.

От два месеца са на режим, оплакаха се хора от селото. Според тях не се търсят нови водоизточници, нищо не се предприема за трайно решаване на проблема, а такива възможности има.


През тази година, по проект спечелен от община Кирково, беше изградена нова съвременна вътрешна водопроводна мрежа в Тихомир, но все още абонатите не свързани с нея. Новата водопроводна мрежа не решава проблема с недостига на питейна вода. Ползата от нея ще бъде по-малко аварии и по-малко загуби на вода.

Първо трябваше да се намерят допълнителни водоизточници и след това да се изгражда нова мрежа, смятат недоволни жители. По думите им проблемът с недостига на питейна, както и поливна вода е можел да се реши завинаги с довършването на язовира, който е започнат и така оставен. Питат къде отидоха парите, отпуснати за неговото изграждане.

През последните тридесет години не сме видели никакви инвестиции за осигурявана на повече питейна вода, само цената на водата са вдигна.

Ужас е вода в тези горещини в тези къщи, в които има вътрешни тоалетни и живеят многолюдни семейства, казват хора от селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap