Откриха 13-ия международен турнир по тенис на маса в памет на Джофи в Ардино (снимки)

Гюнер ШЮКРИ
Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри днес 13-ия Международен турнир по тенис на маса за момичета и момчета до 15 години в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. В турнира участват над 50 тенисисти от отборите на „Бешикташ” (Истанбул), Голяма община Истанбул, „Родопи” (Момчилград), „Две могили” (Русенско), „Горна Оряховица, „Астра” (Димитровград) и домакините от „Юнак”. Очакваните състави от Гърция, Сърбия и Македония не пристигнаха, поради незнайни причини. А заради извънредното положение в Турция  дойдоха само два отбора, вместо очакваните четири.
Официални гости на събитието бяха кметът на побратимената община Нилюфер, Бурса – Мустафа Бозбей, заместникът му Ялчън Ъшъкйълдъз, общинският съветник Наджи Кале, почетният гражданин на Ардино и основоположник на тениса в Ардино Решат Айдън, представителят на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) Михаил Фролошки,
Тук бяха още много съотборници и съратници на Джофи – майсторът на спорта и носител на много титли от престижни състезания Джеват Хасанов – Джоси, Арслан Коч, Наджи Коч, Рейхан Сезер, Севдие Мусова, Йълмаз Чобаноглу, Илхан Севинч.
На откриването присъстваха още синът на Джофи –Ердем Адемов, снаха му Сафие Адемова и внуците му Демет и Дениз.
„Дните на международния турнир се превръщат в истински празник на приятелството и на високото спортно майсторство. Смело вече може да заявим, че са възстановени традициите в тениса на маса за утвърждаването му като водещ спорт в общината, региона и страната.”, заяви кметът Ресми Мурад. Той изказа сърдечна благодарност
на Българската федерация по тенис на маса за подкрепата, която оказват към организирането на турнира.  Благодари и на треньора на Дургут Адемов – Джофи, основателя на спорта тенис на маса, почетния гражданин на Ардино Решат Айдън, както и на неговите съотборници и състезатели, които с присъствието си засвидетелстват уважението си към него, към турнира и към жителите на община Ардино.
Кметът на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей поздрави участниците в турнира. „Вярвам, че обединени от любовта си към спорта, вие тук ще намерите много приятелства и ще усетите радостта от победата. Пожелавам успех на всички и нека най-добрите победят”, каза в обръщението си към спортистите Мустафа Бозбей.
Бившият треньор Решат Айдън изрази радостта си, че отново е в родния си град. Той благодари на ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за желанието за мотивацията за организирането на уникалния турнир. Пожела истински състезателен маратон на участниците.
„Най-важното от организирането на тозѝ изключителн турнир е приятелството, което е създадено през годините. Тук са известни състезатели и треньори, които работят в Турция. Те дадоха своя принос за развитието на тениса  унас, а сега го дават и в Турция”, заяви представителят на БФТМ Михаил Фролошки.
Главен съдия на турнира е майсторът на спорта Димитър Караиванов, републиканска категория, председател на комисията „Ветерани” към БФТМ и на Български мастър федерация (БМФ).
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *