Отмениха присъдата на Страшния стопаджия, ще има ново дело!

Психиката на обвиняемия е увредена от употребата на наркотици. Не е можел да ръководи постъпките си!”.

„Обвиняемият не страда от психично заболяване или психични недостатъци, пречещи му да носи наказателна отговорност и да участва в наказателния процес”.

Две експертизи, две диаметрално противоположни мнения на медицински специалисти.

Това бе причината присъдата на Страшния стопаджия от Крумовград да бъде отменена от състав на Апелативния съд в Пловдив, където защитата на родопчанина с двойно гражданство обжалва решението на окръжните магистрати в Кърджали.

Припомняме, че 21-годишният мъж получи наказание от 5,6 години „лишаване от свобода”, което трябваше да изтърпи ефективно. Той трябваше и да плати обезщетение в размер на 40 000 лева на потърпевшия служител на РИОСВ.

Изготвянето на трета тройна експертиза обаче накара Апелативния съд да върне делото отново в Кърджали за разглеждане от друг състав на Окръжния съд.

„Бях дрогиран, не помня какво се случи. Имам проблем с наркотиците”, това каза в съда 21-годишният, който стана известен в региона като „страшния стопаджия”.

Припомняме, че родопчанинът вдигна цялата полиция на крак след като наръга с нож длъжностно лице и открадна служебния му автомобил. Кървавият екшън се разигра край Крумовград на 1-ви февруари м.г.

21-годишният крумовградчанин бил взет на автостоп от служител на Екоинспекцията в Хасково. Когато водачът спрял служебния автомобил край спирка „Студен кладенец”, стопаджията извадил нож и наръгал 52-годишния в областта на гърдите. Свалил го от колата и избягал с джипа. Веднага били организирани издирвателни действия. Беглецът бил установен малко по-късно край хасковско село. Той бе задържан от полицията, а дни по-късно по искане на прокуратурата съдът в Кърджали постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Повече от 6 месеца по-късно мъжът бе пуснат от килиите и влезе в режим „домашен арест”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap