Отново бяхме при нашите приятели от Дома за възрастни хора в Крумовград

В истински празник се превърна срещата ни с нашите приятели от   Дома за възрастни хора в Крумовград, по чиято покана и с огромно желание отидохме, ние  учениците от клубовете „Млад журналист“ и „Фолклорна мозайка“ в Професионалната гимназия по транспорт в Крумовград.
В навечерието на най-големия християнски празник Великден – Възкресение Христово, Йозлем Хасан и Теодора Цветкова им разказаха за Страстната седмица и за това, което християните вярват, че се е случило на този ден преди повече от 2000 години.
Срещата ни продължи с много песни и танци, а дядо  Исмаил и баба Златка си поиграха и пяха на воля заедно с учениците от фолклорната група. Бяхме щастливи, че можем да им дадем неподправена радост и да ги направим щастливи като нас и се чувствахме като едно голямо семейство. Разделихме се с обещанието да им гостуваме отново. Преживяното остави дълбоки следи в мен и момчетата и момичетата от нашето училище. Уверена съм, че когато даваш неподправена радост, получаваш многократно повече, не само по празниците. Директорът на дома Ибрям Ибрямов и баба Златка ни изпратиха чак до стълбите, както се прави със скьпи гости. Колко малко им дадохме, а колко много получихме!
Фатме ОРХАН, 10 клас
от клуба на младия журналист в ПГ по транспорт в Крумовград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap