Палят светлините на коледната елха в Крумовград

  • На благотворителен базар още отсега събират средства за лечението на 20-годишния Айбениз Мюмюн Али,  който страда от детска церебрална парализа
  • Навръх Нова година, точно в полунощ, ще има празнични илюминации, както и народно веселие „Хоро се вие…”

На 8 декември от 17 часа ще грейне коледната елха в Крумовград. Запалването на светлините ще стане с участието на децата от Обединения детски комплекс и СУ „Васил Левски”. На площада ще пристигне Дядо Коледа и ще се състои огнено шоу „Дивинитас” от София.

Коледен благотворителен базар ще се проведе на 15 декември от 16 часа на площада в Крумовград. Организатор е общината с помощта на общинската организация на БЧК, Народно читалище „Христо Ботев 1914”, Средно училище „Васил Левски”, ЦПЛР-ОДК, Пенсионерското дружество, Комплекса за социални услуги и детските градини в Крумовград.

Организаторите канят всички, които имат желание и възможност, да се включат в базара както с парични средства, така и с ръчно изработени изделия за предстоящите празници Коледа и Нова година – сурвачки, аксесоари, сладкиши, погачи и ястия за обредната трапеза.

Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на Айбениз Мюмюн Али, на 20 години, от Крумовград. Момичето страда от детска церебрална парализа. В момента здравословното й състояние е влошено. Нуждае се от оперативно лечение. Необходими са 10 000 лева, сума непосилна за нея и близките й, уточняват инициаторите на базара в обръщението към съгражданите си.

В благотворителната инициатива ще се включат всички самодейни колективи от Крумовград с концерт „С песен, усмивка и надежда” на 15 декември от 17 часа на площада в града.

На 18 и 19 декември  в детски градини в Крумовград и Токачка играят театрална постановка на най-малките за посрещане на Дядо Коледа. На 20 декември ще се проведе „Предпразнично веселие край елхата”. На 31 декември, навръх Нова година, точно в полунощ, ще има празнични илюминации, както и народно веселие „Хоро се вие…” с оркестър „Родопска младост” с ръководител Мануш Саръев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *