Перлата на Родопите: 100 пъти повече туристи в Минерални бани, целта-още повече

Стократно е увеличила посещаемостта си от страна на туристи община Минерални бани в последните години. Над 800 е легловата база в националния курорт, но амбицията й е тя да се увеличи и туристопотокът да придобие размери повече от този в Павел Баня, Велинград, Банско. За целта ще се използва мощна маркетингова политика, заяви кметът „отличник” в България Мюмюн Искендер.

„Имаме гости от Турция и Гърция, но вече каним лекари, които със семействата си да констатират лечебните свойства на минералната вода. Те водят след себе си още туристи. Общината направи всичко по силите си, за да се развие националният курорт за минерална вода. Правим всякакви отстъпки за бизнеса, за да може да се привличат повече български туристи. Целта ни е все повече хора да разберат за лечебните свойства на водата и да идват тук”, категоричен бе Искендер.
В селото с 1500 жители приходите от туристически данък в рамките на година са в размер на 33 000 лева. Легловата база пък продължава да расте, като само през миналата година тя се е увеличила с над 200 легла заради новопостроените места за настаняване. Данъкът за хотелиерите пък е съвсем символичен-от 0,50 до 2,50 лева за нощувка в зависимост от категоризацията на обекта.
Минералните извори лекуват заболявания на периферните артерии, вегетативни и диабетни ангиопатии, както и болестите на Бюргер и Рейно, което превръща курорта в световно известен. Болестта на Бюргер се лекува успешно само на още две места в света-в курорти във Франция и американския щат Колорадо
На снимките:
-Кметът Мюмюн Искендер
-Чифте баня може да се използва безплатно от всеки…
-… всичко е „баня” в Минерални бани
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap