Петима от СУ „Васил Левски” в Крумовград „поеха управлението“ на „Дънди Прешъс Металс“

Случи се по време на “Мениджър за един ден” – една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта ѝ е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. Тазгодишното издание се проведе на 7 ноември 2019 година.

Като домакин на събитието, което дава начало в кариерната реализация на ученици „Дънди Прешъс Металс Крумовград”ЕАД  посрещна 5 ученици от СУ „Васил Левски”- Крумовград. Всички те имаха възможност да съпреживеят и споделят работното ежедневие на ръководители на различни отдели в минното дружество.

Включвайки се в инициативата Дънди Прешъс Металс помага на мотивирани млади хора да открият своето призвание и да натрупат практически опит в реалния бизнес.

По специална система за подбор кандидатурата на Харитон Палазов от XI „е” клас беше одобрена за оперативен директор.

– Тази година представители на фирмата представиха инициативата Мениджър за един ден пред  учениците от нашето училище. Това ми даде възможност да получа информация за процеса на кандидатстване, за професиите. Макар и недостатъчен, един ден е много полезен за нашата кариерната ориентация. Това е точният момент, когато за нас е важно да изберем в каква професионална сфера бихме желали да се развием. Много съм доволен от наученото и преживяното днес и съм силно мотивиран да направя информиран избор относно бъдещото си образование / работа.

Денислав Асенов от XI „е” клас се включи в инициативата като главен инженер поддръжка.
– Участвам за първи път в тази инициатива и за мен беше предизвикателство за кратко време да науча естеството на работа. Макар и само за ден, възможността за практика чрез участие в такъв тип програма е полезна за мен в бъдещия ми професионален път. Реалната среща с работната атмосфера допринася за придобиване на ценни знания и умения, като същевременно ми помага да се ориентират коя професия е подходяща за мен.

Десислава Карамфилова от XII „в” клас и Рамзи Хамзов от XII „б” клас получиха позицията на главни инженери производство и споделиха, че са научили много за работата на отделните звена във фирмата, че всички са много отзивчиви и са  представили в детайли работата си.

Десислава Пачелиева от XII „в” клас оглави проучвателните дейности за един ден и беше във възторг от маркшайдерите и 3D моделите, които видя. Стана ясно, че в работата си фирмата използва модерни софтуери. Ученичката сподели, че мисли да се ориентира към ИТ сферата в обучението си след като завърши средно образование.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap