Петокласнички от СУ “Васил Левски“в Крумовград и по-големите ученици поднасят своя поздрав за Гергьовден

На 6 май Българската православна църква чества деня на Свети Георги Победоносец, един от най-почитаните светци у нас, още от покръстването на българите преди 11 века. Свети Георги е от малкото светци, който е славен както от християни, така и от мюсюлмани.

Шести май се чества и като Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Всяка година учениците от СУ “Васил Левски“- Крумовград отбелязват този пролетен празник. Тази година, заради ситуацията в страната, празникът бе отбелязан по-различен начин. Ученици от V клас решиха да подготвят видеа, в които да покажат своите знания за празника Гергьовден, натрупани в часовете по литература и по този начин да поднесат своя поздрав към  всички.

 

Спомен за това, как в миналото българите са посрещали Гергьовден, предаде в разказа си  петокласничката Дарина Неделчева-ученичка от V г клас.  Чудесен бе прочита на фолклорната легенда „Свети Георги и змеят“ в изпълнение на Елфиде Исмаил –ученичка от V г клас. Насладихме се и на прекрасното изпълнение на Теодора Пашинова от V в клас.

По този начин петокласничките поздравиха своите учители, родители, съученици и всички сънародници с Гергьовден и отправиха своите благопожелания за здраве, късмет  и берекет!

Учениците от IXа, IXe, Xa, Xв клас се включиха в отбелязването на празника с изработването на колажи, чрез които отдадоха своята почит към българския войник, който е служил и служи с чест на България.

Всички заедно на 6 Май

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap