Пневмо-фтизиатричното отделение в кърджалийската болница е поставено под карантина

Пневмо-фтизиатричното отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали е поставено под карантина, пациенти не се приемат заради заразени с коронавирус.

Позитивен е бил тестът на работеща в отделението. Предполага се, че жената се е заразила от пациентка от община Черноочене, която е била настанена там за лечение. Медицинските сестри, които са били вчера дневна смяна на работа, са останали и през нощта в отделението.

Днес ще бъдат тествани всички работещи в Пневмо-фтизиатричното отделение, то остава затворено, съобщи директорът на РЗИ-Кърджали д-р Виктор Кирчев.
Припомняме, че две жени са дали положителни проби за коронавирус в региона. Те са и последните два случая в Кърджалийско. Контактни лица на онкоболна жена, чийто тест, направен в Пловдив, е бил положителен за Ковид-19.

Една от жените е санитарка в болницата в областния град. Тя е без симптоми, в момента е под карантина в домашни условия. Другата жена е настанена в Инфекциозното отделение на болницата в Кърджали. Състоянието й не е тежко, но е под наблюдение заради придружаващи заболявания.
Към момента 2040 души са под карантина в региона, повечето са пристигнали от Турция нашенци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap