Поздрав на кмета на община Крумовград г-жа Себихан Мехмед по случай 24 май

Уважаеми учители, госпожи и господа,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай 24 май – Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура!

На този свят ден, всички ние се обединяваме около езика и писмеността, вярваме в силата на духовността, защото „народността не пада там, гдето знаньето живей”! А то – знанието, пребъдва през вековете благодарение на всички онези духовници и учители, които носят в себе си зрънцето светлина и нестихващия порив към съвършенство.


Празникът на светите братя Кирил и Методий е повод за пореден път да Ви поздравя и засвидетелствам уважение към Вас, учителите, които с любов и грижа разтваряте пред нашите деца не само вратите на детската градина и училището, не само безкрайните хоризонти на знанието, творчеството и духовността, но и сърцата си.


Поклон пред всички Вас – уважаеми учители, пред силата на Вашия професионализъм и усилия да съхранявате родния език и духовност, да възпитавате младото поколение! Приемете моята искрена благодарност, за това че не прекрачвате училищния праг с равнодушно сърце, а предавате своите знания, мъдрост и всеотдайна любов на стотици деца – днешни и бъдещи строители, лекари, учители, достойни граждани на България, на община Крумовград.


Вярвам, че признателността на вашите възпитаници, на техните родители, на цялата общественост е най-голямата награда за безсънните нощи, за среброто в косите, за всеотдайността.
Днес в навечерието на празника, Ви пожелавам от все сърце, да бъдете здрави, да съхраните енергията, надеждата и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи обществената значимост на своята мисия!
Честит празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap