Полицаи от Крумовград разкриха наркостопанство край река Арда, задържан е 39-годишен хасковлия, докато поливал растенията (снимка)

Около един декар нива, засята с канабис, е разкрита от криминалисти на РУ-Крумовград днес, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.
Наркостопанството е в района на село Бряговец, в близост до коритото на река Арда. Тази сутрин полицейските служители са задържали С.С./39/ от гр.Хасково, докато поливал растенията. По първоначални данни канабисовите стръкове са около 300 на брой, високи около 2 метра. Впоследствие е установено, че нивата с наркотични растения попада на територия, обслужвана от РУ-Харманли. Незабавно е била уведомена ОД на МВР-Хасково за извършване на необходимите процесуално-следствени действия, а задържаният мъж е предаден на служители на полицейското управление в Харманли. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.
Както вече 24rodopi.com писа, обезлюдените Родопи стават все по-притегателно място за мераклиите за бързо забогатяване чрез „алтернативно” земеделие. Зачестяват случаите на разкрити наркоплантации в областите Кърджали и Смолян, като новите „фермери” вече идват и от вътрешността на страната.
Всичко по темата, четете „Фермери” от вътрешността наемат къщи и ниви! Пустеещите Родопи – новият „оазис” за наркоплантаторите?!“ в новия брой на „Родопи voice“.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *