Поредицата: И ц*ци, и гангстери не помогнаха на Слънчака, Керамоти печели с 8:4

„Топла цаааааревица – паааари! Кукурузааааа!”, ако фалцетът а ла „ранен Азис” е първото, което изплува в главите при мисълта, че пак е лято и някъде трябва да се почива, то вашето място не е на плажа в Керамоти.
Ако не можете без „сърничките на бат`Бойко” с неповторимото чувство за хумор при анонсирането на варената царевица, вашето място е на родното Черноморие.
1:0 за Слънчака.
На плажа в Слънчев бряг има бол мутри и силиконови кифли. Във вечерните часове

центърът на комплекса ти дава възможност „да пиеш с пълни шепи” коктейл от преживявания – нашенки танцуват полуголи, за да вкарат в баровете клиенти; няма комари; на една ръка разстояние си от аутсайдери западняци, за които „върха на купона” е повръщането на улицата; научаваш се, че прегръщането на травестити на обществено място е „голяма работа”; след полунощ в дискотеката комшии по маса могат да се окажат банкери, читави бизнесмени и…данъчни измамници; абе, май наистина няма комари.

Тези активи за търсача на силни усещания по време на лятната почивка отново е гол в полза на Слънчев бряг – 2:0.
Ако 3-членно българско семейство тръгне на море, това означава грижа за 4-ма!? Разбира

се, колата е четвъртият „член на семейството”. Семейният автомобил е големият дерт по време на почивка у нас. Едни сто лева винаги трябва да са включени в бюджета, не се знае кога ще ви я вдигнат с „паяк”.

Но има и такъв вариант: Оставяш я на сянка, до бийч бара, на метри от чадъра ви. И цял ден не я мислиш. И не плащаш дори лев.
Това е радостта за всеки българин, избрал да почива в Керамоти.
Освен това, в Слънчев бряг за паркомясто могат да те подгонят с брадва и да те довършат с изстрели с незаконни пистолети. Справка – водещите новини от последната седмица.
Резултатът вече е 2:1.
Най-много плажуващи представителки на нежния пол по монокини на кв. метър пясъчна ивица на Балканите, има в Слънчев бряг.
Нашите повеждат – 3:1
На Слънчака картината със свалените горнища е каръшък пейзаж – нашенки с естествени „бомби” за показ, бая силиконова серия, още повече рускини втора, трета и нагоре хубост и зрялост.
А в Керамоти по монокини са …само българките.
Спорен или не, голът е в полза на комшиите. Резултатът 3:2.
На Слънчака е най-хубавият плаж в България. Да, ама 14-километровата ивица, достигаща до 100 метра широчина, в Керамоти е №1 на Балканите.

Все едно да пътуваш от София до Пловдив по стария път през Костенец и Белово и да се състезаваш с шофиращ от столицата до града на тепетата по магистралата.

Равенство 3:3
Друго си е да чуваш българска реч – знаем си табиетите и „кривиците” също, зор ще видиш – ще ти помогнат. В Слънчака и хотелиери, и кръчмари умират да флиртуват с само с чужденците, нищо, че са дошли заради евтините цени на операторите и ол инклузива.
Между другото, в някои дни на плажа в Керамоти имаш чувството, че гърците са малцинство. Споменахме ли, че почти няма заведение за хранене или бийч бар, където да няма поне един сервитьор, говорещ български? И съвсем не е задължително да е наш сънародник…
Обрат – 3:4! Напред излиза Керамоти
По пътя за гръцкото море шофираш внимателно, почти не превишаваш скоростта, не изпреварваш в участък с двойна непрекъсната осева линия – глобите са жестоки. У нас,

при всяко следващо пътуване за Слънчака, пробваш рекорд. България е рай за автохулиганите!

Голът е нередовен, но все пак от „гол патриотизъм” го признаваме – 4:4
По пътя към морето, а и по време на цялата почивка, българският полицай те дебне, за да те накаже. Гръцкият му колега на първо място гледа да ти помогне, просто иска само да спазваш правилата. Не ти залага капани по пътя, вътре в курорта не те закача, освен ако не нагазиш грубо лука.
4:5, Керамоти повежда.
И най-лошата храна в заведение в Гърция е по-качествена от най-скъпата храна в България. Това твърди български бизнесмен, който се занимава с месни и млечни продукти. Звучи крайно, но с храната си вади прехраната човекът.
За успокоение ще отбележим, че в ресторант „Сто кима” до плажа „Амос” в Керамоти пробутват …марули вместо салата с рока, но пък качеството на храната, която предлагат в таверна „Таласино” е достойно да заеме шампионското място и на нашето Черноморие.
Нека бъдем реалисти – 4:6, Керамоти е напред.
А обслужването в хотели, ресторанти, барове, заведения на плажа?
Гладът за кадри е язвата на българския туризъм. Една голяма част от работещите в отрасъла отдавна вече са трансферирани в Гърция.
4:7, Слънчев бряг отстъпва сериозно пред Керамоти
„Ако се обърнете към туроператор с въпрос какво бихте получили в Керамоти, в 9 от 10 случая отговорът е: Атрактивна лятна дестинация за романтична и спокойна семейна ваканция”, написахме в първата част на поредицата.

А 10-ият отговор?

Дават го туристите от Западна Европа, които предпочитат Гърция пред България. Някой ще каже, министърът на туризма Николина Ангелкова цитираше справки, от които е видно, че ще има ръст както на руснаците, така и на западняците по родното Черноморие. Да, може би, но едно е да говорим за германци или британци, идващи в България заради евтините оферти, съвсем друго е да привлечеш средната класа, която не идва да се налива с почти безплатен алкохол със съмнително качество, а да харчи пари за всички екстри, които предлага южната ни съседка.
Окончателно: Керамоти изпреварва Слънчев бряг с 8:4
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *