Порой в Ивайловград, за 25 минути се изсипаха 38 л. кв/м (видео)

38 литра дъжд паднаха днес за 20 – 25 минути в Ивайловград. Заваля внезапно и силно, нищо не се виждаше, каза за „Нов живот” кметът на общината Диана Овчарова. Пороят се изсипал само в рамките на града. Улиците се превърнаха в реки. Потоци се стичаха по стълбите на централния площад „Тракия” и по другите стръмни места. Повече проблеми се появиха там, където липсват отводнителни шахти или те са задръстени. В селата на общината, разположени по поречието на реките е спокойна.

Веднага след спиране на дъжда по нареждане на кмета служители от Общинско предприятие „Спектър” и общината започнаха оглед и описване на щетите. Проверяват се всички сигнали, постъпили от граждани. Ще разберем какви са поразиите след приключване на обиколката на целия град. Ще разчитаме на вътрешен ресурс. Общинско предприятие „Спектър” ще работи до отстраняването на всички проблеми.Очаквам до края на деня да успеем да почистим засегнати улици, заяви градоначалникът.

Пострадали са и някои от улиците, подготвени за асфалтиране. Една от тях е „Иван Вазов” . Вероятно това ще забави работата на изпълнителя. В общината е обявен телефон за сигнали 0885 504010

Хубав и напоителен дъжд е паднал и в Покрован и Хухла, където отдавна не беше валяло. Земеделските производители са най-щастливи от това. Овесът, сусамът и бостаните чакат дъжд.

Дъждът спря… В селата на общината, разположени по поречието на реките обстановката е спокойна. Предвид получените сигнали в 13.30 ч. свиквам кризисния щаб. Предстои да опишем постъпилите сигнали, както и щетите, причинени от краткотрайния дъжд. Общинско предприятие "Спектър" ще работи до отстраняване на всички проблеми. Телефон за сигнали: 0885504010

Publiée par Диана Овчарова sur Mercredi 5 juin 2019

Publiée par Диана Овчарова sur Mercredi 5 juin 2019

Publiée par Диана Овчарова sur Mercredi 5 juin 2019

Publiée par Диана Овчарова sur Mercredi 5 juin 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *