Почина легендата на балканската музика Шабан Шаулич

Големият приятел на Родопите, легендата на балканската музика Шабан Шаулич е починал след тежка автомобилна катастрофа в Германия. Певецът е издъхнал в болница, където е бил откаран веднага след инцидента. Това съобщават всички медии в Сърбия в последния час, предаде “Канал 3”.
Медиите в западната ни съседка съобщават, че „кралят на сръбската музика“ Шаулич е имал участие, след което се е качил в колата си. Катастрофата е станала около 7 часа местно време.

Пиян шофьор е причинил катастрофата, при която загина сръбската легенда Шабан Шаулич. Певецът е пътувал по магистрала край Дортмунд, Германия след свое участие. Автомобилът му е бил шофиран от неговия кръстник Слоба Стоядинович, който го следва при почти всичките му участия. В този момент автомобил „Мазда“, управлявана от пиян мъж, се е врязала в задната част на колата им с висока скорост. 34-годишният шофьор нямал и шофьорска книжка.

Шаулич е бил откаран в болницата, където е починал от сърдечен удар, разкриха от болницата в Германия. Лекарите са се опитвали да реанимират Шаулич, но в един момент сърцето му просто не е издържало и той е получил смъртоносен инфаркт, пише Kanal 3.
В последните години неверни информации пращаха любимеца на поколения сърби в небитието. За жалост днешната информация е точна. Шаулич имаше огромен брой почитатели и в България, тук направи много концерти, част от които за добри каузи.
Шабан Шаулич често гостуваше в Родопите, преди години си купи имот в района на Рудозем. Пял е в Смолян. „Имах един приятел в Смилян, Родопите. Често му гостувах, но на 43 години сърцето му го предаде и си отиде. Беше ми като брат“, казва приживе Шаулич.
Шабан Шаулич е сръбски певец и композитор. Много популярен в родината си. Той е на сцената от 70-те години. Определят го като „Крал на народната музика“. Преди да започне да се занимава с музика е тренирал футбол.
Роден е на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейството на Илдуза (с моминско име Демирович) и Хусеин (Хуса) Шаулич.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *