Правителството отпусна 7 млн. лева на общините в област Кърджали

Правителството на Бойко Борисов одобри днес допълнителни трансфери от бюджета за реализиране на важни инфраструктурни проекти по региони на обща стойност 151,7 млн. лева. Общините в област Кърджали получават 7 млн лева.  „Това са средства за ремонт на пътища, улична мрежа, осветление, модернизиране на градската среда и др. Те потвърждават ангажимента на държавата към всички населени места и ще доведат до подобряване благосъстоянието на хората“, коментира председателят на парламента и депутат от област Кърджали Цвета Караянчева.

Община Кърджали получава 1,5 млн лева за въвеждане на енергоспестяващо улично осветление. „С този трансфер общият размер на парите за лампи в областния град достигна 5 млн лева. Очакваме скоро Кърджали да светне и това ще се случи благодарение на кабинета Борисов”, подчерта Караянчева.

На община Кирково са отпуснати 700 000 лв. за улична мрежа. Паралелно са осигурени 1,3 млн. за пътя Маказа – Кукуряк /Тихомир – Стрижба. 912 000 лева е трансферът за община Крумоврад. Те са за благоустрояването на кв. „Дружба“. Община Ардино ще ремонтира обществени сгради на обща стойност 912 000 лева. В Момчилград ще изграждат пътна връзка от Птичар до транспортния коридор през Маказа на стойност 800 000 лева. Същата сума е осигурена и за рехабилитацията на общинския път Пчеларово – Минзухар –Драганово в община Черноочене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *