Президентът Румен Радев приветства ивайловградчани за празника на града и Трифон Зарезан (видео)

Президентът Румен Радев днес се включи в тържествата, посветени на празника на Ивайловград. На централния площад „Тракия“ в града той присъства на тържествения молебен, отслужен от свещеници, водени от знеполския епископ Арсений.

Държавният глава приветства ивайловградчани за празника на града, Деня на лозаря и празника на св. Трифон Зарезан.

„Гордост е за мен да съм сред честните и трудови хора на един истински град. Показахте, че в България няма малки и големи общини, има успели като вашата. Най- важно е, че сте сплотени“, обърна се Радев към множеството на площада и похвали за управлението кмета Диана Овчарова.

Хилядолетната българска земя е богата и плодородна. И сред това природно богатство Ивайловград заема своето особено място, каза президентът Радев в приветствието си. Вие сте известни с качествените си вина, но аз съм дълбоко убеден, че за вас, ивайловградчани и хората от района, лозарството и винопроизводството не са просто бизнес и начин на съществуване, а имат много по-дълбок духовен смисъл и емоционален заряд, добави той. И поясни, че те са живата връзка с нашите предци, с мъдростта, предавана от поколение на поколение.


Убеден съм, че Ивайловград ще продължи да се развива. Това го показва сплотеността, която имате, и амбицията на вашето общинско ръководство в лицето на кмета Диана Овчарова, посочи още държавният глава. Вие доказвате, че в България няма големи и малки общини. Има общини, които имат амбицията и сплотеността да успяват. И аз виждам, че вие сте успешна община, подчерта Радев.
Само заедно можем да продължаваме напред, заяви преди Радев и кметът на Ивайловград Диана Овчарова. Тя информира, че съвсем скоро общината е спечелила проект и предстои да сключи договор, свързан с античната вила „Армира“, по който общината ще усвои средства почти колкото целия си годишен бюджет.

После той се включи в  ритуала по зарязване на лозята.

Сред гостите бяха още областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, депутатите  от ГЕРБ Евгения Ангелова,  Митко Полихронов и Георги Станков и Никола Динков от БСП.

Очаква се по-късно президентът да участва в отбелязването на празника и в ивайловградското село Свирачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap