Пренареждат паветата по главната улица в Тихомир

В Тихомир започна пренареждането на част от паветата по главната улица, която е широка шест метра. Общината в Кирково е възложила работата на майстори от фирма „Караман”.

Причината за пренареждането им е, че на някои места са разместени и хлътнали, а на други са се образували бабуни, което затруднява движението. Отдавна имахме нужда от ремонт, казва кметът на селото Росица Мизюрска. По думите й засега ще бъдат пренаредени около 2 декара павета в участъците, които са в най-лошо състояние. Обръщат се на друга страна, която не е износена.

Паветата са наредени преди десетилетия. Петдесет – шестдесет годишните не си спомнят кога е станало това. Местни хора заявиха, че не са съгласни паветата да се премахнат и улицата да се асфалтира или направо върху тях да се положи асфалт. Смятат каменната настилка за най-здрава и вечна, когато се поддържа. Твърдят, че едната страна на павето издържа най-малко 30 години, а докато се завъртят на всички страни ще изкарат 180 години.

Тихомир е едно от малкото села в областта, в което има павирани улици. Това е забележителност за крайграничното село, което е сред най-големите в областта и страната. Дълги години е било общински център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap