Програмата на „Дънди”: Една бизнес идея струва 200 000 лева!

След август крумовградчани, с идеи за собствен бизнес, ще могат да получат финансова помощ в размер до 200 000 лева за всеки свой проект.
Тогава реално ще заработи амбициозната програма на „Дънди Прешъс Металс“ за подпомагане на бизнес начинания, която е в общ размер на 5 млн. щатски долара.
Над 200 души изпълниха до краен предел Заседателната зала на Общинския съвет в града, където във вторник се състоя информационна среща по проекта „Фонд за подпомагане на микро, малки и средни предприятия на територията на община Крумовград“. Тя бе водена от изпълнителния директор на компанията д-р инж. Илия Гърков и кмета на общината Себихан Мехмед.
През тази година е планирана финансова помощ в размер на 1 000 000 щатски долара. 50 на сто от финансирането на всеки проект ще бъде поето от „Дънди Прешъс Металс”, безвъзмездно, останалата половина от разходите ще се покрива чрез банков кредит от „Райфайзен банк”, стана ясно по време на информационната среща.
„Целта е да се развие траен бизнес, който да осигури работни места в дългосрочен план, дори след като рудникът преустанови своята дейност”, посочи Илия Гърков.
До 200 000 лева е допустимата сума за всеки проект. От месец май крумовградчани ще могат да се възползват безплатно от услугите на консултантска фирма, чрез която да превърнат идеите си за бизнес в качествен проект.
Управителният съвет на фонда, който ще управлява средствата, предстои да бъде избран в най-скоро време. След август пък ще може да се кандидатства с проекти.
Припомняме, че инвестираните към момента средства за подкрепа на проекти и инициативи от страна на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ възлизат на 3,8 млн. лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link