Прокуратурата в Ивайловград привлече като обвиняеми 6-ма, пробвали да прекарат 16 чужденци

Афганистанци броят 6 000 евро да стигнат до Франция

Районната прокуратура в Ивайловград наблюдава три досъдебни производства спрямо четирима мъже и жена за незаконно подпомагане на чужденци да преминат през страната. Като обвиняема е привлечена 36-годишната жена, помагала на трима афганистанци да преминат през страната. Случаят е от 17 септември.

Обвиняеми са и мъже на 24 и 26 години, заловени в местността Пенсионерска чешма, пробвали да прекарат група от 7 афганистанци. Трима са обвинени, че противозаконно подпомогнали 6-ма души, също от Афганистан, да преминат през страната ни.

В трите случая има общо 16 граждани на Афганистан, като 8 от тях са момчета на възраст между 13 и 18 години.

Установено, е че те са влезли незаконно у нас на 14 септември през „зелена“ граница. Придвижвали се през гористи местности, като на 17 септември стигнали в близост до разклона за село Покрован, където били качени на трите автомобила, в които били петимата обвиняеми. Целта на чуждите граждани е била да стигнат до Франция.

Петимата обвиняеми са задържани от служители на „Гранична полиция“. Афганистанските граждани са обяснили, че платили на каналджии в Истанбул по 3 000 евро, за да стигнат до Сърбия, а след това трябвало да дадат още по толкова, за да отидат до Франция. Те са били без документи за самоличност. Настанени са в Миграционен център у нас.

Спрямо пълнолетните чужденци са образувани бързи производства за преминаване през границата на страната без разрешение на надлежните органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link