Прокуратурата: Постигнахме осъдителни присъди спрямо 6-ма трафиканти на хора

Прокуратурата постигна осъдителни присъди спрямо шест лица, обвинени за превеждане през границата на страната на група от хора без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, в съучастие – престъпление по чл. 280 ал. 2 точки 1 и 3 във връзка с ал. 1 и  във връзка с чл. 20 от Наказателния кодекс, се казва в съобщават колегите от 24smolian.com.
Иван М., на 40 г., Илиян Р., на 23 г., Христо А., на 30 г., Ерик Т., на 20 г., Билян Д., на 23 г. и Александър Б., на 21 г., са осъдени на лишаване от свобода за срок от 11 месеца, като на основание чл.66 ал. 1 от Наказателния кодекс изтърпяването на наказанието се отлага за срок от 3 години, за всеки един от тях.
Шестимата са признати за виновни за това, че като извършители и помагачи, на 26 април 2016 г., в землището на Златоград без разрешение на контролните органи умишлено улеснили и превели безпрепятствено да преминат през границата на страната – от Република Гърция в Република България, група от 22-ма граждани на Афганистан, сред които имало 13 деца, ненавършили 16-годишна възраст. На същата дата в гр. Златоград полицейски патрул спрял за проверка микробус, марка „Мерцедес”, в който пътували чуждите афганистански граждани, които по-късно били настанени в Център за мигранти у нас.
Присъдите са постигнати след споразумение, подписано от прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрено от Районен съд-Златоград, и са окончателни.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link