Прокуратурата: 58-годишният Стоян Г. превозвал 22 490 кутии контрабандни цигари с чужд камион (снимки)


Районна прокуратура-Момчилград наблюдава досъдебно производство спрямо Стоян Г., на 58 г., за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон – престъпление по чл. 234 ал.1 от Наказателния кодекс. Това се казва в съобщение на Апелативната прокуратура.
Както вече 24rodopi.com писа, по-рано днес бе съобщено, че Областна дирекция на МВР в Кърджали е нанесла мощен удар срещу контрабандата – на ГКПП „Маказа“ бил задържан бус с 449 800 къса цигари без акцизен бандерол.
От прокуратурата уточняват, че на 10 октомври на ГКПП-Маказа, на влизане от Република Гърция в Република България, е бил спрян за проверка товарен автомобил, марка „Мерцедес Спринтер“ с хасковска регистрация, управляван от водача Стоян Г. В специално обособен тайник, който се намирал зад сива ламарина, поставена като стена в товарното помещение, митничарите открили 22 490 броя цигарени кутии, всяка от които съдържала по 20 къса цигари. В камиона не е била превозвана друга стока.
Цигарите и товарният автомобил, който не е собственост на водача, а на друго лице, са били иззети като веществени доказателства.
Стоян Г. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои Районна прокуратура-Момчилград да повдигне обвинение спрямо него за държане на акцизни стоки без бандерол. Продължават процесуално-следствените действия по случая.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *