Пропука се училищно стълбище. Десетки деца в непосредствена опасност!

Директорът на СОУ “Отец Паисий”: Налага се спешен ремонт на стълбището! 

Спешен ремонт на цялата стълбищна клетка от първия до четвъртия етаж. Това се налага след първоначалния оглед, каза за 24rodopi.com директорът на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали Златко Атанасов, след инцидента днес, при който се наложи всички ученици да бъдат евакуирани.

„Около 11 часа, имаше тържество на втория етаж. Бях сезиран от заместник-директорите, че се усеща пропукване на плочата между втория и третия етаж. Бързо евакуирахме всички ученици. Няма нито един пострадал“, разказа за инцидента Атанасов.
На място веднага са пристигнали екипи на Пожарна безопасност и защита на населението, като и представители на местни и държавни институции. По думите на зам.-кмета Катя Митовска, със заповед на кмета следващите три дни ще са неучебни. „Държа да подчертая, че вследствие ремонта няма нанесени вреди на стълбището. Там интервенция не е правена“, посочи тя.
„Реакцията на училищното ръководство е била мигновена и адекватна. Всички институции работим съвместно, което зависи от нас ще бъде изпълнено като отговорности“, заяви шефът на полицията старши комисар Атанас Илков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link