Първи велопоход под надслов „Внимателни и отговорни на пътя“ се проведе в Крумовград

Община Крумовград проведе първи велопоход за любители на колоезденето.

Проявата беше организирана по инициатива на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Крумовград със съдействието на Районно управление „Полиция“ в Крумовград и имаше за цел повишаване на общественото внимание и значимост от спазване на правилата за движение по пътищата и предотвратяване на пътнотранспортните произшествия.

Около 30 любители велосипедисти потеглиха от градския парк.

Стартът бе даден от Румен Костов – учител в СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград и активен велосипедист.

Трасето от 30 километра беше преминато за около два часа, след което последва пешеходен преход от около 2 километра до крайната точка – Водопада на сътворението в с.Долна Кула. През целия преход участниците се наслаждаваха на красивата природа и на прекрасния слънчев ден, а за финал и на прекрасния природен феномен на родния край – Водопада.

С цел недопускане на инциденти беше създадена временна организация на движението, със съдействието на Районно управление „Полиция“ Крумовград, като участниците бяха придружени от полицейски коли.

Безопасното движение по пътища е отговорност на всеки един на пътя, а целите на спортното събитие, повишаване общественото внимание беше постигнато благодарение на велосипедистите, които с участието и интереса към събитието придадоха смисъл и значение.

Организаторите осигуриха шапки за всички участници, както и продукти от първа необходимост за поддържане на енергията през целия маршрут.

Предвижда се велопохода да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap