Първо в 24rodopi.com: Момче изчезна безследно, съселяни подозират трафик на хора!? От седмица никой не е виждал 19-годишния Идриз

В Скална глава: Подлъгват наши за Гърция, вземат им документите
19-годишно момче от кърджалийското село Севдалина е в неизвестност от седмица, а местни подозират, че е било подведено да замине да работи на нивите в Гърция. За последно тийнейджърът е казал на близките си, че отива в Кърджали, за да се разходи, разказаха за 24rodopi.com познати на Идриз Фариз. Оттогава обаче никой не го е виждал. Близки на момчето са подали сигнал в полицията.
„Той е тихо момче. Не е много добре психически. Напусна училище и не успя да завърши. Помагаше в селото. Като нищо може да е бил подведен от хора, които търсят работници в земеделието в Гърция и вече да е там. Имахме подобни случаи с местни жители, които бяха подведени от уреждащи работа в Гърция хора от Кърджали.  Заминаха с обещание за едни пари, а после на място им вземат личните карти и ги карат да работят за много часове и съвсем малко заплащане”, разказаха за 24rodopi.com жители на Скална глава, в чиято администрация е попадало доскоро и Севдалина. По думите им момчето е имало лични документи в себе си когато е изчезнало.
Идриз има две сестри и двама братя, които работят зад граница. Момчето живее само с майка си след като баща му е починал.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap