Работниците в „Теклас“ ядосани: Абсурд! Карат ни да плащаме такса „престой на автомобила“!

„От 1 март в „Теклас България“ влиза в сила един… абсурд. Работниците вече ще плащаме такса „престой на автомобила“ в размер на 1 лев. Защо дружеството няма паркинг?“, пишат до 24rodopi.com работници от „Теклас България“.

Ръководството на дружеството и собственик на новопострeн паркинг в съседство на фабриките не са постигнали споразумение за ползването му от служителите и работниците. Според „Теклас България“ условията на собственика на паркинга „К-Кърджъ“ били неизгодни. Поради това, от 1 март работниците на „Теклас България“ ще плащат по един лев на „К-Кърджъ“ за една работна смяна от 9 часа.

 

Водачите на МПС, които са паркирали на пътя между спирка “Глухар” и портала на “Теклас”, ще бъдат административно и финансово санкционирани. Тази забрана принуждавала работниците “да ползват паркинга на частника”.
„След като не са постигнали споразумение, са решили да ощетят работниците. „Ние всички“ да заплащаме такса за престоя на колите ни, докато сме на работа. Коя фирма няма служебен паркинг? В коя друга фирма в Кърджали работниците плащат такса за паркиране? Възмутително е. Ядосани сме. Отново сме ощетени“, пишат работещите в „Теклас България“.
Те уточняват, че покрай споровете за паркинга, наяве „изскочили странни сделки със земи между „Гледка“ и базата на „Теклас“, в които изплуват интересни лица и подставени такива на още по-интересни лица, някои са и политици“. Те препоръчват на редакцията „да поровят в сделките“ и пожелават на „далавераджиите, да не забравят парите си на тази земя, когато им дойде времето да поемат в хоризонтално положение за отвъдното”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link