Рекорд в Кърджали – над 40 заразени на 21 октомври!

38 новодиагностицирани с коронавирусна инфекция лица в област Кърджали – това отчетоха от лабораториите в града край Арда към 20.00 часа на 21 октомври – Деня на Кърджали

По-късно се очакват резултатите от още направени PCR тестове.

Според медицинските екипи за последното денонощие ще бъдат отчетени над 40 случая на COVID-19 в 7-те общини. Половината от новите заразени са в областния град.

Същевременно инфекциозно отделение на болницата е препълнено, а пациенти с Ковид-19 ще бъдат пренасочвани към другите болници

Легловата база в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, където се лекуват пациентите с  коронавирус, е изчерпана. Това заяви за 24rodopi.com завеждащият д-р Магдалена Маринова.

„Отделението е пълно, капацитетът е изчерпан. В мига, в който успеем да изпишем някой, веднага приемаме друг“, посочи д-р Маринова.

Според началника на отделението проблемът е в това, че болницата в Кърджали поема пациентите от цялата област.

Утре ще заседава Кризисният щаб. Предстои той да вземе решение и трите общински болници-в Момчилград, Крумовград и Ардино, да бъдат включени в борбата с коронавируса, коментира на свой ред областният управител Никола Чанев.

Както вече 24rodopi.com писа, двадесет са настанените в болницата в Кърджали с Ковид-19.

Голям процент от новозаразените пък са на домашно лечение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *