Рождество Христово с приятелите ни от Дома за възрастни хора в Крумовград

Настъпващите  Рождественски празници се превърнаха в хубав и запомнящ се празник за старите ни приятели от Дома за възрастни хора в Крумовград и учениците от фолклорните групи при Професионалната гимназия в Крумовград.

В навечерието на празника Теодора Цветкова разказа  на възрастните хора от дома за символиката, вплетена в Рождественската елха и че вечнозелените дръвчета символизират вечния  живот, който идва със смъртта и възкресението на Божият Син Исус Христос, дал доброволно живота си и станал по този начин курбан за греховете на хората, откуп, за да могат човеците чрез него да спасят душите си, както е записано в Святата книга Библията в Евангелието от Йоан.

Юзлем  напомни за посланието на Божият Син, което е част от есето и „Какво донесе Божият Син на света“  Най-важното за човека добави тя, е смисълът и целта на неговия живот. И затова Христос донесе на света нещо абсолютно ново. Той донесе ново познание, нови ценности на човешкото поведение, донесе средството за придобиване на това познание, начина на реализиране на тези ценности. Човек не е в състояние със собствени сили да постигне истинско познание за Бога.

Юзлем Хасан подчерта, че Единствен в човешката история богочовекът Христос показа истината за Бога и богопочитането: „Бог е любов”; „Бог е дух;  и онези, които Му се покланят, трябва да се покланят с дух и истина”.

 

Попяхме си  от сърце и душа заедно с възрастните хора, както се случва между приятели,  което и правихме, нали затова отидохме. Радостта ни бе двойно по-голяма, защото го правим с неподправена любов.

Директорът на Дома г-н Ибрям Ибрямов благодари за очакваната, неочаквана среща и както се прави между приятели, ни покани отново да гостуваме по повод и без повод, което и приехме.

Теодора ЦВЕТКОВА, 12  клас

Снимки: Юзлем ХАСАН, 12  клас

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *