Ръководството на ДПС уважи мевлида в Джебел

Гюнер ШЮКРИ
В центрaлната джамия в Джебел се проведе мевлид-дуа в памет на жертвите и пострадалите на т.нар. „Възродителен процес”. Религиозното събитие уважиха новия председател на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и инж. Хасан Азис, ръководителите на парламентарната група на Движението Рушен Риза и Четин Казак, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, народните представители инж. Ердинч Хайрула, Айхан Етем, Митхат Метин, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан.
Местни духовници, водени от Главния мюфтия на мюсюлманите в Р. България д-р Мустафа Алиш и районните мюфтии на Кърджали, Хасково и Крумовград – Бейхан Мехмед, Басри Еминефенди и Насуф Насуф прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите – Корана. Заедно с тях бяха още бившият главен мюфтия Фикри Сали и имамите на централните джамии в Кърджали, Джебел и Момчилград.
След молитвата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и присъстващите се поздравиха с главния мюфтия д-р Мустафа Алиш и останалите духовници и си пожелаха берекет и здраве за жителите и гостите на Джебел.
Мустафа Карадайъ направи и дарение за мюсюлманския дом в Джебел. По-късно делегацията от ДПС се включи в традиционния възпоменателен митинг, посветен на майските събития от 1989 година в Джебел.
Местният майстор Сали Юсеин приготви 20 казана пилаф.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *