Самодейците от Крумовград отпразнуваха Деня на любителското творчество – 1 март

Празничен концерт за Деня на любителското творчество в Крумовград

С голям концерт, самодейците от Крумовград отпразнуваха Деня на любителското творчество – 1 март.
На сцената в ЦПЛР-ОДК пяха и танцуваха самодейците от група „Млади сърца” към Пенсионерското дружество, от ансамбъла за изворен фолклор „Изворче“ и от танцов клуб „Ритмика“ към местното читалище, дамите от Сдружение за турска култура и изкуство „Демет“, самодейците от танцовите клубове „Китка“ и „Жарава“.

Няколко поколения самодейци – деца , учители и служители от СУ „В.Левски“ с жизнерадостните си изпълнения, показаха на публиката как продължават живота на онази отколешна хубост наречена народно изкуство, предавано от поколение на поколение.

С ентусиазъм и неизчерпаема енергия самодейците се вписват в историята на Крумовград. Не минава празник без тяхното участие, а много често те представят достойно общината на престижни сцени в страната и дори в чужбина.

От името на кмета на общината Себихан Мехмед, поздрав към самодейците, в чест на празника отправи зам.кмета Неждие Акиф, която пожела на всички да бъдат здрави, трудолюбиви, всеотдайни, за да не стихват овациите и възхищението на публиката към постиженията им.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *