Само в 24rodopi.com: Задържаха още 11 мигранти в района на Маказа (снимка)

11 мигранти са задържани в района на Маказа, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Акцията на Гранична полиция е проведена в събота. Според неофициална информация трафиканти на хора са превели групата по пътека, недалеч от граничния пункт „Маказа”, където преди седмица бяха задържани 29 иракчани и 3-ма каналджии.
13 пъти Районният съд в Момчилград отсъди: „Лишаване от свобода за 6 месеца”, като отложи изпълнението на наказанията за срок от 3 години. На призналите се за виновни е наложено и наказание „Глоба” в размер на 200 лева. Направените разноски за преводач – по 60 лева за всяко от делата, са за сметка на съда. Иракчаните са признати за виновни в това, че на 23 юли са влезли през границата на страната от Република Гърция в Република България в района на 34-та гранична пирамида в землището на село Лозенградци, община Кирково, без разрешение на надлежните органи на властта. Всички осъдени иракчани са от град Синджар и са кюрди по произход. Очаква се и другите задържани мигранти да получат условни присъди. Досъдебни производства са образувани срещу арестуваните 3-ма каналджии.
„Задържането на новата група в района на Маказа показва, че това е нов лъч по пътя към Европа и каналджиите ще стават по-дръзки в следващите седмици”, коментира пред 24rodopi.com осведомен източник.
Очаквайте подробности
24rodopi.com
На снимката: С микробус на Гранична полиция транспортират част от заловените в събота 11 бежанци. Снимката е направена в събота следобед – 30 юли

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *