Себихан Мехмед за Плувно Лято 2019

За първа година община Крумовград организира Плувно лято за най-малките жители на града и близките села. А вече втори път общината е инициатор и на безплатно футболно лято за децата, в което квалифициран треньор работи с бъдещите звезди на футболния терен. Интересът и към двете прояви е изключителен, а грижата ни към най-малките е ангажимент, който приемаме с удоволствие, каза за Радио Кърджали кметът на община Крумовград Себихан Мехмед.


Тренировките по футбол вече започнаха. Те протичат на два етапа с теоретична част, запознаване на малките футболисти с основните техники на играта чрез филми и беседи и практическа част с футбол на стадиона.
Футболът определено е най-общественият спорт на територията на община Крумовград, с най-много желаещи да го упражняват и да го тренират. Имаме събрани вече една група, която стига до 50 деца. Разбира се, ние ги разделяме на две. Имаме едно момче треньор, който е студент от НСА и на добра воля и срещу граждански договор поема ангажиментът да малките футболисти, каза кметът Себихан Мехмед.
Изключително висок е и интересът към плувните занимания, които общината провежда за първи път организирано. Работят и различни работилници към ОДК в Крумовград. Правят се състезания, конкурси за рисунки и други организирани мероприятия за децата. Миналата седмица те осъществиха еднодневна екскурзия до Природния център в Маджарово, а на връщане децата направиха плаж на плувен басейн, разказа Себихан Мехмед.
Тази година има организиран и курс по спортни танци за по-големите крумовградчани, към който също има голям интерес, коментира кметът.
От удоволствията през лятото в община Крумовград, разговорът със Себихан Мехмед се прехвърля върху горещите теми на сезона – водоснабдяването на населените места в района и проблемите с безстопанствените кучета. Три са вече населените места, които са подали заявки за снабдяване на вода с водоноски. Те са отдалечени и да се изгради дотам водопроводна мрежа не е рентабилно. Това са Джанка, Скалак и Качулка. В същото време усилено се работи по водоснабдяването на село Ковил, където се очаква водата да потече от чешмите до месец. Следващата седмица ще се направи и първа копка на ремонта на вътрешната водопроводна мрежа в село Егрек, която в последните години е амортизирана и дава много аварии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap