Себихан Мехмед получи персонална награда за принос в местното самоуправление

Кметицата на Крумовград бе удостоена в категория Средна община на Годишната среща на общинските власти в Албена

Себихан Мехмед – кмет на община Крумовград получи персоналната награда „Принос в развитието на местното самоуправление“ в категория средна община. Отличието връчи Донка Михайлова – заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на община Троян.

В курорта „Албена“ бе проведена Годишната среща на местните власти, организирана от НСОРБ. В работата на форума взеха участие кметове, председатели на общински съвети, съветници и ключови експерти от общините, представители на изпълнителната власт, партньори от страната и чужбина. Основните теми на обсъжданията бяха свързани с перспективите за развитието на общините, проблемите, пред които се изправят местните власти, опита и поуките на отделни общини.

Програмата на събитията през тази година бе фокусирана върху две важни за българските общини годишнини – 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС.

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на събитието

Вицепремиерът по управление на еврофондовете Атанас Пеканов, министърът на земеделието Явор Гечев и депутатите от Европейския парламент Цветелина Пенкова и Андрей Новаков бяха гости и участници в конференцията, посетена на ползите и поуките за общините от европейското членство на страната ни.

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова е гост на Тържествената пленарна сесия „140 години законодателство за българските общини“, част от програмата на Годишна среща на местните власти 2022, организирана от НСОРБ.

На официалната церемония 22 общини бяха удостоени с Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво, който Националната платформа на партньорите за добро демократично управление присъди. Сред тях е община Ардино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap