Себихан Мехмед: Ще изградим изложбена зала с експонати от Ада тепе

След приключване на санирането по националната програма и по европейската „Региони в растеж“, резултатите в Крумовград са видими. Останаха ли сгради, които трябва спешно да бъдат санирани и как общинското ръководство ще продължи тази дейност?  Какви други неотложни ремонти започвет в града тази пролет споделя кмeтът Себихан Мехмед:

„Имаше отворена мярка, по която кандидатствахме за остатъка от средствата по бюджета на програма „Региони в растеж“ и бяхме одобрени на второ място в цяла в България с проекта за довършване на санирането на СУ „Васил Левски“, единственото средно училище в града. Договорът вече е подписан. Откриваме процедура за смяна на парната инсталация и саниране на недовършената част на сградата, която от години беше замразена.

Започна ремонтът на главния площад на Крумовград, скоро стартира и ремонтът на седем улици. При един ремонт винаги има дискомфорт, но после резултатите са добри. Ще започне смяна на водопроводната мрежа на седем улици, от които за четири вече имаме сключени договори за рехабилитация. Това са улиците „Тракия“, „Раковски“, „Беломорска“ и“ Капитан Петко“. Това са най-старите тръби на водопроводната мрежа, които дават най-честите аварии и най-много се отразяват на здравето на гражданите, защото са етернитови, азбестови тръби.

Имаме проект за довършване на третата част на парка, в който искаме да изградим велоалеи, скейтборд и музей на открито. Изложбена зала ще направим в бившата сладкарница на младежкия дом, където ще бъдат показани всички експонати от Ада тепе с малко интерактивно представяне. Проектантите от София вече са тук, на място, и работят.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *