Скандал! Бурса и Газиосманпаша вече не искат да са побратимени с общини на ДПС, протоколите за „достлук“ – във „фризера“

Турски общини замразиха подписаните протоколи за побратимяване с общини на ДПС в България. Във „фризера” влизат подписаните протоколи за „достлук” (приятелство – б. р.) на Голяма Бурсенска община и истанбулската Газиосманпаша с общините Кърджали, Момчилград и Крумовград.
С официални писма, подписани от кмета на Голяма Бурсенска община Реджеп Алтепе и кмета на община Газиосманпаша Хасан Тахсин Уста, изпратени до кметовете на побратимени български общини се съобщава, че подписаните между тях протоколи за побратимяване се замразяват, съобщиха за 24rodopi.com от тамошните администрации.
В писмото на кмета на Газиосманпаша се посочва, че „протоколът за побратимяване е подписан с цел сътрудничество в сферата на културата, туризма, градоустройството и т. н., но община Кърджали е останала безучастна към тези теми”.
В община Газиосманпаша, чието население надхвърля половин милион души, живеят близо 70 хиляди изселници от България.
Бурса пък е наричана „столица на изселниците”. Всички бурсенски общини са побратимени с общини в Кърджалийско.
Предстои и други общини в Турция, които са побратимени с български общини, в които кметовете са от ДПС, да вземат решения за “замразяване” на протоколите за побратимяване, разкриха за 24rodopi.com източници от Анкара.
24rodopi.com
На снимката: Реджеп Алтепе говори пред жители на община Кирково при откриването на реставрираната джамия в Могиляне през 2013 година. Кметът на Голяма Бурсенска община получи подарък картина-апликация на Тюркян чешма 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link