Скандал! Изселници в Бурса: Нямаме достъп до консулската служба, принуждават ни да плащаме на посредници

За разлика от Бурса, Генералното консулство на Република България в Одрин въведе онлайн услуга за гражданите

Наши изселници в Бурса се готвят за протестни действия пред консулската служба на България в града.
Българските граждани се оплакват, че на служебните телефони на институцията не отговаря никой, а за административните услуги, от които се нуждаят, трябва да вземат час и ден по телефона, за да посетят консулската служба.
„Когато пък отидем лично в консулската служба, пазачът на сградата се отнася грубо със стари хора и деца. Разни съмнителни фирми ни искат допълнителни пари за дребни услуги. Накратко, ние не можем да разберем, дали консулската служба на България е държавна или частна собственост”, твърдят наши изселници от Бурса.
„Никой не отговаря на служебните телефони на консулството. Имаме десетки оплаквания. Тревожното е, че когато гражданите ни отидат лично до консулската служба, са унижавани. Кой дава право на пазачите да ги обиждат. Хората са оставени на ръцете на разни посредници, които действат както си знаят”, коментираха пред 24rodopi.com от ръководството на Дружеството на изселниците от Крумовградско.
Консулският офис в Бурса, който е към Генералното консулство в Истанбул, функционира от май 2009 година.
За разлика от Бурса, Генералното консулство на Република България в Одрин въведе онлайн услуга за гражданите. Чрез интернет страницата на институцията гражданите могат да подават документи за административни услуги, а също така онлайн да проследят до къде е стигнала процедурата.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap