След 10 години „джунгла” от бурени: Млечинци почистиха гробището си

Гюнер ШЮКРИ
По инициатива на кмета на ардинското село Млечино Гюлистан Садула през уикенда бе сформирана бригада, която изчисти обраслото в бурени, храсти и цели дървета гробище на Долната махала, напълно занемарено през последните 10 години.
Местните жители коментираха, че за последно гробището е почистено основно през 2005 година по инициатива на кмета на община Ардино Ресми Мурад, тогава управник в Млечино.
„Браво на кмета ни. Сега не можем да си познаем гробището”, коментираха млечинци. Те изказват сърдечните си благодарности и на съселянина си Касим Тахсин, който им осигури обяд.
„Почистихме гробището, за да има приличен вид. Акцията е жест и към близките на погребаните в парка, които по-лесно и безопасно ще могат да посещават гробовете”, заяви кметът на Млечино Гюлистан Садула. Той благодари на съселяните си за получената подкрепа и оказаното му доверие на изминалите местни избори и обеща, че ще работи за благото на хората от селото. „Приоритет тази година в работата ми е да разреша болния проблем с водоснабдяването на Млечино”, сподели Садула. Той е роден през 1954 година в Млечино. Завършил е СПТУ по технология на тютюна в Асеновград. Дълги години е работил като шофьор в бившето АПК в Млечино. Женен е, има един син и една дъщеря. В момента се радва на трима внуци.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap