Случая със уволнения директор от Поточница стигна до Парламента

След реакцията медиите случая със уволнения учител от Поточница стигна до Народното Събрание.

Ето както запитване отправи народният представител Ирена Атанасова към министъра на образованието Красимир Вълчев

Уважаеми колеги, след като ми се обадиха колеги от цялата страна, след публикации в медиите и реакцията на Сдружението на директорите в средното образовании, депозирах следния въпрос към Министъра на образованието и науката:

ЧРЕЗ
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ-
Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ДО
МИНИСТЪРА
НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА –
Г-Н КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ

В Ъ П Р О С
от Ирена Анастасова, народен представител от ПГ БСПБ

На основание чл.90, ал.1 от Конституцията на Република България и чл. 95, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям въпрос

ОТНОСНО: Пенсиониране на директора на ОУ „Иван Вазов“, с. Поточница, обл. Кърджали

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

В медиите придоби публичност случаят с предсрочното пенсиониране на дългогодишния директор на ОУ „Иван Вазов“, с. Поточница, обл. Кърджали – Веселин Генов. Г-н Генов е освободен като директор от началника на РУО Кърджали – Гроздан Колев поради навършване на възраст и наличие на необходимия педагогически стаж, което дава основание на работодателя за ранно пенсиониране.
Мотивите, с които е прекратен трудовия договор от страна на началника на РУО Кърджали, така както бяха поднесени от медиите, са нелепи и смехотворни. По този случай имаше и реакция на Сдружението на директорите в средното образование.,
В тази връзка, Ви моля да отговорите на следния въпрос:
Запознат ли сте Вие с описания случай и каква е позицията Ви като Министър и работодател на г-н Гроздан Колев за действията му по повод предсрочното пенсиониране на един дългогодишен и уважаван училищен директор?
ИРЕНА АНАСТАСОВА-

Надявам се да чуя задоволителен отговор в петъчния парламентарен контрол, въпреки, че едва ли има приемлив отговор за такива безумни действия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link