Собственик на верига аптеки в Бурса дари лекарства на болницата в Ардино

Гюнер ШЮКРИ
Собственикът на веригата аптеки „Йеткин” от Бурса Йеткин Текин направи дарение за болницата в Ардино. Със съдействието на приятеля на ардинци Идрис Юздоган и Джемал Шен от Кърджали за пореден път фармацевтичната компания от южната ни съседка изпрати медицински консумативи за нуждите на здравното заведение.
Хуманитарната помощ бе връчена на управителя на лечебното заведение д-р Гюнер Осман от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям. Tя включва универсални медицински лекарства от първа необходимост и консумативи.
От свое име и от името на целия колектив управителят на общинската болница д-р Осман и председателят на болничното настоятелство Сезгин Байрям изразиха своята най-искрена благодарност към хуманитарния жест на Йеткин Текин.
„За поредна година се радваме на благородния жест на веригата аптеки „Йеткин”. Медикаментите ще ни дадат възможност да лекуваме пациентите в болницата”, заяви д-р Осман.
Йеткин Текин е роден през 1981 година в Бурса. Благотворителността и спомоществователността са едни от най-ценните му качества. Казва, че ги е наследил от прадядо си, който се е изселил в Турция през 1912 година от Селаник (Солун), Гърция. „Обичам да се включвам в някаква мисия, която ще зарадва хората. Целта на човечеството трябва да е човечността”, категоричен е Йеткин Текин.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap