Средно училище „Васил Левски” в град Крумовград отбеляза своя патронен празник

На 19 февруари в Средно училище „Васил Левски” в Крумовград отбелязаха 146 години безсмъртие на най-великия българин – патрон на училището.

Празникът бе предшестван от „Дни на Левски“,в които учениците с желание се включиха в разнообразни спортни състезания, викторини и конкурси. Във всяка класна стая бе изготвен кът на Апостола.

В знак на почит учениците и гостите на тържеството днес поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на революционера, почетоха делото му с мълчание и с ясната мисъл, че винаги ще го носят в сърцата си като име-знаме, име-светиня. Тук бе и кметът на община Крумовград Себихан Мехмед.

В приветственото слово директорът на училището Цветан Терзиев изрази увереност, че всеки ще открие в образа на Апостола онова, което иска да носи в сърцето си като човек и патриот, онова, което да предаде на идните  български поколения – идеите му за свобода, за отговорност, за демокрация и справедливост. Към всички учители и ученици се обърна с думите: „Радвам се, че учим, работим и се развиваме  заедно. Вярвам, че и в бъдеще с общи усилия, ден след ден, ще направим училището още по–добро място за образование. Защото то ще осигури по-добър живот за младото поколение. Нека всички заедно да продължим своя житейски път, да си поставяме все по – високи цели и да постигаме все по–високи резултати! Да бъдем достойни последователи за човека и патриота – Васил Левски!“

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед пожела на учители и ученици да носят с гордост името на Апостола и да не забравят и друго негово велико послание, че всичко можем да постигнем като резултат от  задружните ни  усилия, че това послание трябва да ни мотивира, сега в европейска България – да поемем подадената ръка и да подадем своята, да градим настоящето и бъдещето без да забравяме своето минало.

Поздравления поднесе и Николай Георгиев – директор на ПГ по транспорт „Христо  Смирненски в Крумовград .

Поздравления от името  на изпълнителния директор на Крумовград – инж. Илия Гърков предаде Джанан Салиф – PR на компанията.

Директорът  връчи  грамоти и награди  на учениците, заели призови места в проведените състезания и конкурси, като им пожела още повече знания, нови  изяви и още по-големи успехи.

Честването на празника продължи с тържествен концерт в залата на ЦПДР-ОДК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *