Срокът за регистриране на тютюнопроизводителите е удължен до 30 април

Oбразец на заявлението можете да видите по-долу!

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева срокът за вписване на тютюнопроизводителите в регистъра по чл.4, ал.2 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия за реколта 2020 г. е удължен до 30 април.

Удължаването бе поискано от председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите -2010 /НАТ – 2010” Цветан Филев по настояване от тютюнопроизводителите. По този начин ще се даде възможност за регистрация на по-голям брой земеделски стопани, желаещи да се занимават с тютюнопроизводство през тази година.

На интернет страницата на Областна дирекция „Земеделие” в Кърджали е публикуван образец на Заявление за вписване в регистъра на тютюнопроизводителите. В него се посочва информация за производителите, които могат да бъдат физически лица, юридически лица или еднолични търговци.

Към заявлението производителите прилагат копие от сключените договори за изкупуване на суров тютюн; документ, удостоверяващ правното основание за ползването на земеделските земи /при площ над 5 дка/; информация, индивидуализираща земеделските земи, върху които се отглежда тютюн /при площ до 5 дка/; копие от протокол за количествата тютюн, изкупен за предходната година.

Loader
Loading...
EAD Logo
Taking too long?

Reload
Reload document
|
Open
Open in new tab

Download [30.09 KB]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link