Стопаджията, наръгал мъж, спретнал гонка с полицаи, патрулки го блокирали край Силен

Задържан е 20-годишен, отнел противозаконно автомобил, като преди това ранил с нож водача му, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за произшествието е подаден вчера на тел.112. Инцидентът станал малко след 15,30 часа в близост до разклона за село Студен кладенец, община Крумовград. 52-годишният водач на товарната кола със софийска регистрация бил наранен с нож в областта на гърдите от 20-годишен, който пътувал с него.


След това нападателят потеглил с автомобила в неизвестна посока. Пострадалият е бил транспортиран и настанен за лечение в кърджалийската болница. Незабавно са били организирали заградителни и издирвателни действия, уведомени са съседни областни дирекции на МВР. На територията на Хасковска област, където са били изградени временни КПП, автомобилът бил засечен от полицаи, които подали звукови и светлинни сигнали за спиране, но водачът не се подчинил. В района на село Силен униформените служители успели да блокират колата и принудително да я спрат.  Извършителят на деянието е бил предаден на полицаи от РУ-Крумовград и в 16 часа вчера е издадена заповед за задържането му за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за противозаконно  отнемане на чуждо моторно превозно средство, като за целта е употребена сила. Работата по случая продължава разследващ полицай под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Крумовград.

Както вече писахме, наръганият мъж е служител на Екоинспекцията в Хасково. Той качил на автостоп със служебния автомобил 20-годишния нападател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *