Стотици деца влязоха в час в Крумовград и Черноочене

 „Радвам се, че съм с колектива на СУ„В.Левски”- Крумовград. Гордея се, че Вашето училище е един от лидерите в областта! Щастлив съм, че на провежданите олимпиади, конкурси и състезания Вие респектирате с присъствието си и сте пример за останалите участници от областта! Благодаря Ви за това, че училището показва как мечтите се превръщат в труд, чрез който се постигат успехи! Бъдете здрави! Нека и новата учебна година бъде спорна и успешна!”, обяви по време на откриването на учебната година в Крумовград (на първата снимка) началникът на Регионалното управление за образование Гроздан Колев.
Поздравителен адрес от името на кмета Себихан Мехмед прочете заместник-кметът Неждие Акиф. Поздравления от името на изпълнителния директор на Дънди Прешъс Металс инж. Илия Гърков предаде Джанан Юсеин – PR на компанията. Топли пожелания за спорна и успешна година както към най-малките, така и към всички присъстващи отправи Валентина Димитрова, родител на първокласник.
Бяха обявени победителите в състезанието „Клас на годината – 2015/2016 г.”, а директорът връчи символично комплект учебници на четирима първокласници.
Новата учебна година беше тържествено открита и в училищата на територията на община Черноочене. Празненството в СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене, където учат над 500 деца, започна с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме. Директорът на училището Иван Стойков отправи пожелание към присъстващите. Най-развълнувани на този ден бяха първокласниците и техните родители. Най-малките възпитаници на школото изнесоха богата програма пред учители и родители. Изграден нов „Слънчо кът“ в двора на СУ „Христо Смирненски“ от края на октомври ще разнообразява часовете на предмети свързани с природата. Целта е да се излезе от класната форма на обучение и засили мотивацията на учениците. Дейностите по изграждането са финансирани по Национална кампания „Чиста околна среда-2016 “ с проект на тема „Обичам природата и аз участвам“. Гост на тържеството по повод първия учебен ден беше кметът на община Черноочене Айдън Осман. Той поздрави всички ученици, учители, родители и гости с откриването на новата учебна година.
Осман наблегна на предизвикателствата, които ще постави новият Закон за предучилищното и училищното образование и проблемите на обучението в малките населени места и подчерта, че образованието си остава основен приоритет.
Общината и тази година ще осигури транспорт за ученици и деца в детските градини до населените места, както ще дофинансира слетите и маломерни паралелки. Запазва се и училищното столово хранене.
Над 70 първолаците през тази учебна година прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *