Стотици деца влязоха в час в Крумовград и Черноочене

 „Радвам се, че съм с колектива на СУ„В.Левски”- Крумовград. Гордея се, че Вашето училище е един от лидерите в областта! Щастлив съм, че на провежданите олимпиади, конкурси и състезания Вие респектирате с присъствието си и сте пример за останалите участници от областта! Благодаря Ви за това, че училището показва как мечтите се превръщат в труд, чрез който се постигат успехи! Бъдете здрави! Нека и новата учебна година бъде спорна и успешна!”, обяви по време на откриването на учебната година в Крумовград (на първата снимка) началникът на Регионалното управление за образование Гроздан Колев.
Поздравителен адрес от името на кмета Себихан Мехмед прочете заместник-кметът Неждие Акиф. Поздравления от името на изпълнителния директор на Дънди Прешъс Металс инж. Илия Гърков предаде Джанан Юсеин – PR на компанията. Топли пожелания за спорна и успешна година както към най-малките, така и към всички присъстващи отправи Валентина Димитрова, родител на първокласник.
Бяха обявени победителите в състезанието „Клас на годината – 2015/2016 г.”, а директорът връчи символично комплект учебници на четирима първокласници.
Новата учебна година беше тържествено открита и в училищата на територията на община Черноочене. Празненството в СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене, където учат над 500 деца, започна с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме. Директорът на училището Иван Стойков отправи пожелание към присъстващите. Най-развълнувани на този ден бяха първокласниците и техните родители. Най-малките възпитаници на школото изнесоха богата програма пред учители и родители. Изграден нов „Слънчо кът“ в двора на СУ „Христо Смирненски“ от края на октомври ще разнообразява часовете на предмети свързани с природата. Целта е да се излезе от класната форма на обучение и засили мотивацията на учениците. Дейностите по изграждането са финансирани по Национална кампания „Чиста околна среда-2016 “ с проект на тема „Обичам природата и аз участвам“. Гост на тържеството по повод първия учебен ден беше кметът на община Черноочене Айдън Осман. Той поздрави всички ученици, учители, родители и гости с откриването на новата учебна година.
Осман наблегна на предизвикателствата, които ще постави новият Закон за предучилищното и училищното образование и проблемите на обучението в малките населени места и подчерта, че образованието си остава основен приоритет.
Общината и тази година ще осигури транспорт за ученици и деца в детските градини до населените места, както ще дофинансира слетите и маломерни паралелки. Запазва се и училищното столово хранене.
Над 70 първолаците през тази учебна година прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap