Стоянка Танчева прие трима свои ученици от Нановица след 50 години (снимки)

Фатме Бекир, Шериф Юмер и Фатме Ахмед от момчилградските села Неофит Бозвели и Гургулица се срещнаха със своя класен ръководител от основното училище в Нановица от средата на 60-те години на миналия век. През уикенда те посетиха 82-годишната Стоянка Танчева в дома й в село Голям Чардак, община Съединение.

След пет десетилетия, тримата отново бяха заедно със своя учител, за да покажат и докажат, че истинското приятелство не е подвластно на обстоятелствата и времето.
„Радваме се, че се събрахме, макар че сме по-малко отколкото бяхме тогава – 25 ученика. Емоцията бе много приятна. Спомнихме си отново за добрите стари времена. Разгледахме архивни снимки и си разказахме спомени. А на раздяла плакахме”, споделиха Фатме Бекир, Шериф Юмер и Фатме Ахмед.
Инициативата за емоционалната среща се осъществява след изпратено писмо до Началника на пощенската станция в Нановица. В него учителката Стоянка Танчева пише, че иска да се срещне със свои ученици от района. А посещението в дома на възрастната преподавателка е по идея на Лейла Исмаил от Крумовград, дъщеря на Фатме Бекир.
Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *