СУ „Васил Левски“ в Крумовград: Дълбок поклон, Апостоле!

И ученици, и бивши и настоящи учители от СУ „Васил Левски“ в Крумовград се преклониха пред паметта на Апостола – най-светлия образ в нашата история. Поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на революционера, почетоха делото му с мълчание и с ясната мисъл, че винаги ще го носят в сърцата си като име-знаме, име-титла, име-светиня.

Директорът на училището господин Цветан Терзиев поздрави всички с патронния празник като отбеляза, че „Левски ни е нужен и днес като опора и мярка за онова, което правим, като източник на националното самочувствие и достойнство. Левски е истинско мерило за почтеност на всички“ и пожела: „Нека всички заедно да продължим своя житейски път, да си поставяме все по-високи цели и да постигаме все по-високи резултати! Да бъдем достойни последователи за човека и патриота – Васил Левски!“

Зам.-кметът на общината Неждие Акиф прочете поздравителен адрес от името на Кмета на Община Крумовград – Себихан Мехмед.

Николай Георгиев, директор на ПГ по транспорт „Хр. Смирненски, пожела на учениците да бъдат горди със своите успехи и достойно да носят името на своя патрон.


Поздравления от името на изпълнителния директор на Дънди Прешъс Металс в Крумовград – инж. Илия Гърков предаде Джанан Салиф – PR на компанията.

Цветан Терзиев връчи медали и грамоти на учениците, заели призови места в проведените състезания и конкурси, като им пожела още повече знания, нови изяви и още по-високи постижения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *