Със съдействието на Цвета Караянчева – 4 302 000 лева за инфраструктура в област Кърджали

4 302 000 лева за подобряване на общинската инфраструктура в Кърджалийско гласува правителството. Парите са осигурени със съдействието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в качеството й на депутат от региона, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Решението е акт на подкрепа от държавата към местната власт и местните общности в малките населени места и ще съблюдаваме да бъдат разходвани целесъобразно, съгласно реалните потребности на хората”, изтъкна Караянчева.

DCIM102MEDIADJI_0287.JPG

„Най-голям дял от средствата – 1 400 000 лева са за реконструкция и въвеждане на енергостестяващи лампи в областния град, в който от години има хроничен проблем с липсата на уличното осветление, а гражданите масово пишат жалби и събират подписки срещу тъмните улици и разбитите тротоари. Надявам се гласът на хората да бъде чут, да се направи обществено обсъждане и да се прецени степента на неотложност на ремонтните работи”, коментира Караянчева.

На заседанието си в сряда кабинетът „Борисов” одобри и разходи в размер на 500 000 лева за рехабилитация на уличната мрежа в Ардино, 350 000 лева за уличната мрежа в община Кирково, 852 000 лева за обновление на площад „България” в Крумовград, 500 000 лева за допълнително водоснабдяване в момчилградските села Равен и Чобанка и 700 000 лева за рехабилитация на общинския път Николово–Черноочене-Пчеларово-Минзухар–Драганово.  Осигурени са средства и за водоснабдяване на кърджалийското село Кьосево и петте му махали.

Като цяло правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на българските общини в размер на 46,8 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на уличната мрежа и за реализиране на инфраструктурни проекти в подкрепа на социалната и жилищна среда.

На снимката: Община Крумовград ще получи от правителството 852 000 лева за обновление на площад “България”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *