„Теклас“ спира работа до 31 март, от 1 април – нов режим на работа

2 500 работници от „Теклас България“ няма да работят от 26 до 31 март, а от 1 април ще бъде въведен нов режим на работа във фабриките край Кърджали – с по-малко работници на смяна!

Това е новината от най-големия работодател в област Кърджали след днешната акция на здравни инспектори и полицаи.

Ръководството на дружеството обявява за неприсъствени дни за персонала  26 март, 27 март, 30 март и 31 март (четвъртък, петък, понеделник и вторник).

Мерките на „Теклас България“ са отговорът на дружеството на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19 и в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби за безопасност. В този дух ще бъде и новият режим на работа на фабриките от 1 април.

Както вече писахме, акция на екипи на полицията и Регионалната здравна инспекция бе проведена днес в „Теклас – България“. Проверено бе дали са взети мерки, съобразно заповедите на здравния министър, които да гарантират здравето на работниците в кризисната ситуация с разпространението на коронавируса.

Установено е, че повечето от работниците в автобусите имат предпазни маски, някои са ползвали шалове. Проблем е недостигът на дезинфектанти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *