Тийнейджърката, която роди 5 деца, но не ги отгледа… прескочила играта с кукли!

Това е 21-годишната Джейлян Халилова от крумовградското село Бряговец, която вече живее в кърджалийския квартал „Боровец“. При новия си любим, децата й са далеч от нея. Както вече 24rodopi.com писа, когато Джейлян е била само на 12 години, е родила Мустафа, който днес в очите на хората е малкият борец срещу коварно онкологично заболяване.
Телевизионната водеща Нана Гладуиш коментира в студиото на “Събуди се” по Нова тв случая с изоставения от майка си Мустафа:
„Тези деца, момичета, не са си играли достатъчно с кукли. И в един момент, прескачайки играта с кукли, решават да родят дете, вместо просто да вземат една кукла и да я нахранят, повиват и обичат. Когато толкова малки деца раждат деца, ако това стане достояние на институциите, първо трябва да им се постави условие, че ако продължат тази бременност и искат да родят това дете, кой ще носи отговорност пред държавата за това дете. Защото малките момичета не могат да бъдат настойници и родители, дори и да имат желание. Не може едно 12-годишно момиче да бъде майка на бебе пред закона”.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *