„Топъл обяд“ в Крумовград ще има до края на февруари

Програмата е обезпечена от държавата в този срок, Социалният патронаж в общината продължава да действа, финансира се от местния бюджет

Програмата „Топъл обяд“ е обезпечена от държавата до края на месец февруари и община Крумовград може да поеме ангажимент дотогава, заяви кметът на общината Себихан Мехмед.

В общината очакват по този въпрос да се произнесе с  решение Министерският съвет и най-вече  Министерството на труда и социалната политика. Мога да поема ангажимент за действие на програмата само за този период, каза Себихан Мехмед. Отделно от това социалният патронаж на територията на община Крумовград продължава вече втори мандат да се разширява и той ще остане да действа, защото се финансира от местния бюджет.

Услугата „топъл обяд“ в община Крумовград досега се предоставя на общо 520 потребители, както в града, така и в селата.  Всеки работен ден те получават супа, основно ястие и хляб, а при реализирани икономии и десерт. Стойността на 1 храноден за 1 лице е 2.50 лв., сочат данните по изпълнението на проекта, който се осъществява по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане (ОПХ,), съфинансирана от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link