Трагедията със Семра, лекарска грешка или опит да се мине по тънко…

„Съпругата ми не беше болна. Правели сме много изследвания. Освен това не е вярно, че е починала в 6.20 часа на 9 март, издъхнала е по-рано“, това твърди Раим Хасан, съпруг на починалата родилка в кърджалийската болница.

Реакцията му бе провокирана от версията, че смъртта на 23-годишната Семра е причинена от рядко заболяване, което предизвикало нетипичен вътрешен кръвоизлив. Според Раим, смъртта е настъпила около 4.00 часа.

Припомняме, че близки на починалата първо споделиха пред 24rodopi.com, че смъртта е настъпила в 4.00 часа, но по-късно се установи, че в документите на болницата като час на смъртта е посочен 6.20 ч.

„Имайте страх от бога. Казвайте истините. Съпругата ми цяла година е правела изследвания. Нямаше никакви признаци за заболявания. Беше здрава млада жена, на която й предстоеше раждане“, твърди Раим Хасан.

Другата версия обаче е, че до трагедията се е стигнало, защото близките на Самра не са искали да платят допълнително за секцио, а плодът и е бил голям и може да има затруднения при нормално раждане…

 

Ето и част от коментарите по темата:

Ако има вътрешен кръвоизлив както твърдят 100% са седнали върху корема на родилката същото направиха и при мен за малко не умрях.Съболезнования на роднините

 

Тежко е изживява подобна трагедия,обаче истината си е само една,а версиите могат да се тълкуват по-много начина.
Не обвинявайте Лекарите,те нямаха вина в този случай.
Многократно обясняваха,че бебето и е около 4 кг.,че може и да се затрудни по-нормален начин.Съветваха я от 05 да ражда секцио, обаче Семра не се съгласяваше, не че държеше на всяка цена да ражда по-нормален път,а се притесняваше от сумата за операцията.По-телефона я посъветваха да ражда нормално, че не е необходимо да я оперират.
До последно здравословното и състояние беше в добро,затова и лекарите чакаха симптоми за раждане по-нормален път.
Семра беше в съседната стая,често пъти идваше в нашата.Беше много добра и тиха…
Ако беше получила подкрепа от родителите си за секцио,щеше да се съгласи за операция.Тя така или иначе се притесняваше доста.

 

За съжаление не осъзнаваме, че човешкият живот е безценен.
А правим тънки сметки за нелепи неща.Семра нямаше симптоми за нормално разжаде, пък терминът и беше на 03 или на 04.От 05 натакът я съветваха дя я оперират, обаче след като разбраха, че ще трябва да се плаща повече от нормално раждане не се съгласиха.
Мили родители, моля и вие да сте съвестни преди да обвините Лекарите.
Много е лесно да се обвини друг,за съжаление бяхте запознати и въпреки това, предпочетохте милата Семра да се измъчи…..

 

Язък за младата жена, в разцвета на младостта си, язък за нероденото ангелче. Никой не им е помогнал, когато са имали най голяма нужда, когато са се борили за глътка въздух и живот, което е изконно право на всеки гражданин на тази държава.Как така жената не са я спасили, не са спасили и бебето момиченце. Това там лекари ли са или само търговци, които виждат хората като вървящи банкомати. Защо не са ги пратили в по голям град ако жената е имала проблеми, пак лекарска грешка. По време на бременността се правят множество изследвания, за да се открият евентуално навреме аномалии при бременната и плода. Лекарите по света правят много сложни операции на неродени бебета, когато са още в утробата на майките им толкова е напреднала медицината. А тука в окръжна болница изпускат майката, но и изпускат здраво износено бебе, затвор за виновните, но сигурно такива пак няма.Това е трагедия, стаята не бебето е била готова с креватчето, играчките, дрешките, с каква трепет е радост и нетърпение се очаква рожба, всеки родител знае. Allah güç kuvvet versin eşine aylesine anne ve babaya.

 

Хем с направление отиват родилките хем плащат, без да даваш парички никой не ти обръща внимание в кърджали родилното
Плащашли ставаш кукло ааа не даваш ли паричките казват НЕДЕЙ ВИКА КАТ КРАВА

 

Понеже ми стана тежко от злобните коментари на хора, които нямат ни най-малка представа какво действително се е случило на 08-09 ти и реших да спомена ,на това което бях свидетелка.
Въпреки,че беше празничен ден имаше дежурни лекари, които редовни посещаваха бъдещите майки,както и останалите.
А до колкото Семра, до последно беше в добро състояние.Изведнъж и стана лошо,в никакъв случай не е ЛЕКАРСКА ГРЕШКА.
Цялото ми уважение към семейството и към Раим, обаче нека да не се оправдават и да обвинят други, че съвестта няма да им тежи по-малко.Семра в повечето случаи беше сама.Не се усещаше подкрепата на родителите и.Аутопсията не се променя по-желание.Колкото и да ни се иска да се оправдаваме с други, никой не може да промени реалния час в документа,да не се говори пък за разминаване от около 3 часа.
Трагично положение,обаче за съжаление ме могат да се върнат назад Семра и детенцето и.

 

Ние простите хора не можем с елементарни неща да се справяме, обаче става ли въпрос някой друг-ставаме професионалисти,от всичко разбираме.
Семра наистина беше много добра,обаче наистина в този случай нямаше ЛЕКАРСКА ГРЕШКА.
Моля, без да сте били свидетели или без да разполагате с факти не съдете който и да е , защото лекарите не се задържат в болниците,защото е високоплатено,а защото обичат да дарят живот или да помагат на някой.Оставете тия коментари за рушвети от 50-100 лв.Да не си мислите, че е нещо за тях.В днешно време много други хора на други професии получат много повече от тях, пък същото време работят и много по-малко.
Съветвам тези,които пишат коментари пълни със злоба да се замислят, те самите на колко човека добро са направили?
По-голяма част даже няма да могат да се сещат,не че паметта им е лека, а защото са злобни.Мислят само за тях, от къде каква изгода могат да получат.
Около 1000 бебета са били родени през 2017 г.
Замислете се и сами решете,дали Лекарите ни са грамотни или не.
Има неща,които човек преди да ги произнесе трябва да се замисли.
Спрете се с тия злобни милси.

 

А вие мили родители къде бяхте? Колко пъти я посетихте?
Много е лесно да обвиниш някой. Обаче не забравяйте, че без лекарите сме до никъде.В този случай категорично НЯМА ЛЕКАРСКА ВИНА.Спасяват всеки божи ден десетки живот.Моля, нека малко да имаме УВАЖЕНИЕ.

 

Моля, без да сте били свидетели или без да разполагате с факти не съдете който и да е , защото лекарите не се задържат в болниците,защото е високоплатено,а защото обичат да дарят живот или да помагат на някой.Оставете тия коментари за рушвети от 50-100 лв.Да не си мислите, че е нещо за тях.В днешно време много други хора на други професии получат много повече от тях, пък същото време работят и много по-малко.

 

Болно ми стана от коментарите,затова реших да ви светна с информация от първа ръка мили ГРАМОТНИ хора. Семра ми беше приятелка,ходих да я видя в болницата.През цялото време беше в добро състояние.Лекарите и обръщаха внимание,не ги критикувайте дотакава степен.
Аз също съм родила преди няколко месеца.В никакъв случай не мога да се оплаквам.Съвестно си вършат работата.Семра сама не искаше раждане секцио.Мился,че се притесняваше от заплащането.
Лекарите в това отношение нямат вина, не ги съдете без да сте убедени в нещо си.

 

Basin sa olsun alah sabir versin yaptiklarini yanlarina kyar birakma. Пиши до премиера и до главния прокурор и ги съди до край тези некадърни корумпирани гладници .Всички тези управдания са им безпочвени. Рядко срещана болест е била ало откога преносването е рядка болест . Преди и аз имах подобен проблем преносване на плода правиха сумати експерименти след което на собствен риск напуснах отделението и отидохме в Пловдив. Слава богу че сме отишли там веднага ми извършиха секциото и лекуващия лекар доктор Веселин Коларов ми каза че ако сме закъснели още малко краят щяло да бъде фатален за нас

 

Към: Раим Хасан.Въпреки че разбирам болката ти, обаче съвестта не ми разрешава да съм безразлична.
След като лекарите ви обясниха, че е желателно да я оперират,защо не се съгласихте? Даже след като разбра за сумата,която трябва да се плаща за операцията избяга и горката Семра я оставихте сама.Не е необходимо вече да се правиш на грижовен мъж и баща.След това даже избягваше лекарите, само и само да не ти се обяснят за секцио!
Нали се говори за съвестност.А вие дали сте спокойни г-н Раим?

 

г-н Раим , ако беше толкова активен на времето,както си сега нещата можеха да не се стигнат до тук.
Не ми е ясно какво целиш,обаче те каня да си поне малко съвестен.
Даваш интервю, за нещо което изобщо не знаеш, обаче си замълчаваш да споменеш с една дума,че лекарите са ви посъветвали да я оперират на 05. на 06.,обаче вие не сте се съгласили,поради причината че сумата ви се е видяло висока.
Семра повече се притесняваше от раждане по-нормален път ,обаче на момичето не и давахте избор.Убеждавахте я с вашите тъпи размисли,че не е необходимо операция и я накарахте да износи плода си с дни наред.
Язък за нея.

 

Въпрос към всички:
Колко от вас ще се чуди да дава сума за секцио в такова положение?
Замислете се поне малко преди да коментирате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *